FATEK FBS-24MAR2-AC OTOMASYON

(Fatek - FBs/B1/B1z/HB1)
senadijital

FATEK FBS-24MAR2-AC OTOMASYON

Mesaj gönderen senadijital »

MERHABALATR. ANKARADA DİJİTAL BASKI İŞİ YAPIYORUM VE KULLANMAKTA OLDUĞUMUZ BİR CİHAZIMIZDA FATEK FBS-24MAR2-AC ANA ÜNİTE VAR. YALNIZ ÜRÜN ÇOK UZUN SÜREDİR KULLANILMADIĞI İÇİN ŞU ANDA ANA ÜNİTE KONTROL ETMİYOR. YARDIMCI OLABİLECEKLER İRTİBATA GEÇERSE SEVİNİRİM. TEŞEKKÜRLER..
En son senadijital tarafından Cum Eyl 17, 2021 7:35 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Re: MERHABALATR. ANKARADA DİJİTAL BASKI İŞİ YAPIYORUM VE KULLANMAKTA OLDUĞUMUZ BİR CİHAZIMIZDA FATEK FBS-24MAR2-AC ANA Ü

Mesaj gönderen Volkan »

Merhabalar;
Tüm Fatek PLC'lerde program ve register saklaması için Pil bulunmaktadır. 6 ay hiç enerji verilmeyen makinalarda register silinmesi gerçekleşir. 1 yıldan sonra da Pil durumuna göre program silinmesi başlar. Büyük bir ihtimal programınız veya registerlarınız silinmiş olabilir. Lütfen Otomasyoncunuzla veya bizlerle irtibata geçiniz.
Ali Güleç

Re: FATEK FBS-24MAR2-AC OTOMASYON

Mesaj gönderen Ali Güleç »

merhaba, 2.el plc kullanıyorum genelde. elime geçen plc lerin nekadar süredir kullanıldığını ve ne zamandır enerji verilmediğini bilmediğim için ; misalen 2sene enerji verilmeyen 2.el plc lerde, enerci verildikten sonra kullanılabilirmi, eğerki 10sene gibi bir süre kullanılmadıysa, tekrar enerji verilince şarz olur ve sağlıklı bir şekilde çalışırmı
Sıfır plc rafta nekadar durursa dursun , enerci verildikden sonra mı 10sene ömrü vardır
fatek ekranlarda da , aynı durum söz konusu mu , pil biterse içerisindki proğram silinir mi
çok teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Mesaj gönderen Volkan »

Merhaba

Uzun süre enerji verilmeyen PLC'de, piller genellikle kullanım ömrünü tamamlamış ve şarj edilebilir özelliğini kaybetmiş oluyorlar.
Dolayısı ile tüm ikinci el ürünlerde pil değişimi yapmanız faydanıza olacaktır.
Rafta uzun süre duran ürünlerde belirli aralıklarla şarj edilmelidir.
Yeni üretim FBs PLC'den piller büyütülmüştür.

HMI projesi pil yoluyla saklanmamaktadır. Herhangi bir sorun yaşamazsınız.
HMI'da pil bulunur ancak bu pil gerçek zaman saati (RTC) için kullanılır.
Ali Güleç

Mesaj gönderen Ali Güleç »

çok teşekkürler ,
peki ; b1 ve b1z24mt lerde , pili aktif etme sivici bulunmakta. bu siviçlerin, bazı modellerde bulunmasının nedeni nedir ..
Kullanıcı avatarı
Volkan
İletişim:

Mesaj gönderen Volkan »

Merhaba, bu durum tamamen üretim teknolojisi ile alakalıdır. DIP anahtar ürüne sonradan eklenmiştir. Ancak tüm kasa modellere eklenmemiş olabilir. Bundan dolayı bazı modeller anahtarlı bazıları anahtarsızdır.